Nokia Lumia 820

De Lumia 820 van Nokia is in feite opvolger van de Nokia Lumia 800. Zoals je in deze beschrijving zult zien heeft de Lumia 820 inderdaad enkele flinke verbeteringen gekregen ten opzichte van zijn voorganger. Maar op veel gebieden moet de Nokia Lumia 820 toch achterblijven op de nieuwe Lumia 920 en concurrerende smartphones van andere merken en met andere besturingssytemen. Toch is deze Lumia telefoon met Windows Phone 8 uniek op zijn eigen manier.

Nokia Lumia 820 Simlock Vrij kopen
Wil je de Lumia 820 los bestellen? Kijk dan bij de volgende webshops:
gsmwijzer belsimpel-logo  typhone

  Nokia-Lumia-820 01

 

Review

Nokia Lumia 820 Review

Windows Phone 8
De Nokia Lumia 820 is een van de eerste twee telefoons met Windows Phone 8 als besturingssyteem. Dit nieuwste stukje software van Microsoft is een nieuwe stap op de smartphonemarkt, maar brengt ook een stuk integratie tussen de Windows-smartphones en de andere Windows-apparaten, zoals tablet-pc's, laptops en desktops.

Één van de nieuwe features op deze Nokia telefoon is 'City Lens'. Met deze augmented reality applicatie kun je in een stad rondlopen en door je telefoon naar gebouwen, straten en wijken kijken. Op het beeldscherm wordt informatie geprojecteerd over het desbetreffende object waar je je op richt, of waar je naar op zoek bent. Zo kun je door je telefoon kijken waar bijvoorbeeld het dichstbijzijnde Italiaans restaurant zit. Of bekijk via de telefoon naar reviews van een hotel, als je je Nokia Lumia 820 op een hotel richt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Hardware
Op het gebied van de hardware-specificaties presteert de Lumia 820 uitstekend maar is het geen uitblinker. Het 4,3 inch beeldscherm meet 800 bij 480 pixels en heeft de AMOLED technologie, waardoor het beeldscherm nog beter realistisce kleuren weer kan geven. De snelle dual-core processor draagt zorg voor de snelle werking van je telefoon. Aan boord bevindt zich 8 GB opslag capaciteit die je uit kunt breiden door middel van een microSD-kaart. Een overzicht van alle specificaties vind je in het tabblad 'specificaties'.

Opvallend is ook de feature waarmee je de telefoon draadloos kan opladen. In de meegeverde cover, verkrijgbaar in verschillende kleuren, is een module geplaatst die ervoor zorgt dat je met speciale oplaad-kussens de telefoon op kunt laden door deze er simpelweg op te leggen.

Overigens zijn de gele, roze, witte, en andere felgekleurde covers nodig. Zonder cover is de Lumia 820 ontbloot aan de achterzijde. Dat wil zeggen dat de batterij los zit en zichbaar is.

Nokia Lumia 820 kopen
Wil je deze Nokia telefoon kopen? Als de eertste aanbiedingen van de Nokia Lumia 820 beschikbaar zijn in Nederland dan vind je de prijzen bovenaan deze pagina. Je kunt een gratis Lumia 820 krijgen met een 1-jarig of met een 2-jarig abonnement van alle providers. KPN, Vodafone, T-Mobile, Hi, Telfort. Het maakt niet uit. Ook kun je er voor kiezen om een losse Nokia 820 te kopen zonder simlock. Je kunt dan zelf met een simonly abonnement of prepaid kaart zorgen dat je de Nokia telefoon kunt gebruiken.

Specificaties

Specificaties Nokia Lumia 820

Afmetingen (hxbxd in mm)

123,7 x 68,5 x 10

Gewicht (gram)

159 gram

Gesprekstijd
Batterij 1650 mAh
Processor

Qualcomm Snapdragon S4 1,5 GHz dualcore

Intern geheugen 1GB RAM werkgeheugen, 8 GB opslaggeheugen
Extern geheugen uitbreidbaar met MicroSD tot maximaal 32 GB
Scherm 4,3 inch AMOLED touchscreen
Schermresolutie

800 x 480 pixels

Camera resolutie (MPix) 8 achter, 0,3 VGA camera voorop
Besturingssysteem Windows Phone 8
Media videospeler, MP3 speler
Mobiele verbinding GSM, GPRS, EDGE, 3G, 4G/LTE
WLAN/WiFi ja
GPS ja
Bluetooth ja, versie 3.1
USB ja
NFC nee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video

In deze video, gemaakt door Nokia, kun je zien hoe de Nokia Lumia 820 eruit ziet. 

 

Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de Nokia Lumia 820, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de Nokia Lumia 820!